bootstrap buttons

Fler upplevelser i Knäred 

Förutom härliga naturupplevelser och historiska platser finns en mängd andra upplevelser i Knäred. Här kan du t ex bada i sjöar, åar och tempererade bassänger. Fiske erbjuds i insjöar och åar. Varför inte paddla kanot eller ta en cykeltur? Se även Historiska platser samt Naturupplevelser för fler tips.


Hitta rätt - se Karta Upplevelser.

Paddla kanot i Knäred/Hjörnered
Bad - Flammabadet

Bad - Flammabadet

I Knäred finns Flammabadet med 3 tempererade bassänger: 25-meters med 6 banor, undervisningsbassäng och en plaskbassäng för de minsta.

Badet är öppet från juni - augusti och är rikt utrustat med bland annat omklädningsrum, behagliga gräsytor, kiosk, duschar och leksaker.

Anläggningen har olika arrangemang, så som simskola, grillkvällar, lekdagar m m.

Flammabadet är vackert beläget vid Lagan med promenadslingor och vandringsleder i nära anslutning.

Det går bra att betala entré med kort.

För aktuella öppettider, entréavgift med mera - se Kommunens hemsida.

Bad - Kvarnfallet

Bad - Kvarnfallet

Vid Kvarnfallet är kanske inte bad det första man tänker på när Krokån forsar fram vid den gamla kvarnen. Men faktum är att det går utmärkt attt ta sig ett dopp i ån!

De vackra stenformationerna ger möjlighet till bad både i mer stillsamt vatten, och i det brusande Kvarnfallet.

Området är en del av Prästaskogens Naturområde, och man tar sig över ån via den nya gångbron. Det finns bord och bänkar samt grillplatser.

Vid parkeringen finns toalett.

Bad - Hjörnered

Bad - Hjörnered

I de vackra Hjörneredssjöarna finns flera möjligheter till bad. Vid kanotuthyrningen och scouternas område finns en fin liten sandstrand.

Hjörneredssjöarna är ett konstgjort sjösystem som bildades när Lagan dämdes upp vid Skogaby och försatte byn Hjörnered under vatten. Hjörneredssjöarna sträcker sig från Knäred till Skogaby och är idag känt för sitt natursköna friluftsIiv.

I området finns ett antal toaletter, soptunnor och eldplatser utplacerade. Här finns också möjlighet att hyra kanot (läs mer nedan) och det går flera vandringsleder i de härliga omgivningarna.


Bad - Björsjön Mästocka

Bad - Björsjön

Björsjön i Mästocka är en mycket vacker och barnvänlig sjö med en liten charmig sandstrand, gräsytor och små klipphällar.

Sjön är belägen intill naturreservatet Mästocka Ljunghed och ligger vid vägen mitt emellan Knäred och Halmstad.

På midsommarafton ordnar Mästocka Samhällsförening midsommarfirande vid sjön.

Hallandsleden passerar också intill sjön och ett övernattningsskydd finns för alla vandrare.

Här finns bryggor, omklädningsbyggnad, toalett, kallvattendusch, färskvattenkran, grillplats, bänkbord och soptunnor.
Livbojar finns under hela året.

Fiske i Lagan och Hjörnered

Fiske - Lagan & Hjörnered

Föreningen Fiske Lagan Hjörnered bildades 2004 och omfattar Lagan från Knäreds Övre kraftverk till Skogaby kraftstation, samt Hjörnereds- och Perstorpssjöarna.

Fiskerättsinnehavare är huvudsakligen markägare med gräns mot vattenområdet eller som på annat sätt har fiskerätt i vattnen. Genom föreningen erbjuds allmänheten att köpa fiskekort och därmed få fiska inom området. Det är traditionellt insjöfiske med spö eller trolling.

Fiskekort köper du bl a på Coop Knäred, Pertec i Knäred, Flammabadets Camping, Olssons Vilt i Timmershult, Stugan vid Hjörnered samt Turistbyrån i Laholm (telefon 0430-154 50, e-post turist@laholm.se).

Barn under 12 år fiskar gratis med målsmans sällskap.

Du kan också läsa mer på www.fiskelaganhjornered.se.

Fiske i Uddaredssjön

Fiske - Uddaredssjön

Uddaredssjön är en mycket vacker liten sjö som ligger strax utanför Knäred i Laholms kommun.

Det är primärt ett put and take vatten med inplanterad regnbåge, men här finns också abborre, gädda, mört och ål.

Fiskekort köper du bl a på Coop Knäred, Pertec i Knäred, Flammabadets Camping, Olssons Vilt i Timmershult, Stugan i Hjörnered samt Turistbyrån i Laholm (telefon 0430-154 50, e-post turist@laholm.se).

Barn under 12 år fiskar gratis med målsmans sällskap.

Fiske i Vänneån

Fiske - Vänneån

Vänneåns fiskevårdsområde startades i början på 70-talet. Vänneån rinner som ett pärlband genom skogarna på gränsen mellan Kronoberg och Halland och mynnar ut i Lagan vid Knäreds Övre kraftverk (Parken).

Med sin unika öringstam är Vänneån ett populärt fiskevatten. Vänneån är ett klassiskt flugfiskevatten och omtalat i fiskelitteratur, bl a i Preben Torp Jacobsens bok "Torrflugefiske". Det var även i denna å som den världsberömda flugan Rackelhanen skapades av Kenneth Boström.

Fiskekort köper du bl a på Coop Knäred, Pertec i Knäred, Flammabadets Camping, Olssons Vilt i Timmershult, Stugan i Hjörnered samt Turistbyrån i Laholm (telefon 0430-154 50, e-post turist@laholm.se).

Barn under 12 år fiskar gratis med målsmans sällskap.

Fiske Sunnedamm

Fiske - Sunnedamm

Sunnedamms Sportfiske är beläget i Trälshult, ca 7 km öster om Knäred, i de viltrika markerna i gränslandet mellan Halland och Småland.

Vid Sunnedamms Sportfiske är endast flugfiske tillåtet. Här erbjuds fiske i stilla och strömmande vatten efter regnbåge och öring.

Jämte dammen går Vänneån och fiske i en del av den ingår i fiskekortet, där kan du få öring.

Sunnedamm erbjuder övernattning i stuga, fiskekurser och företagsarrangemang. Det går också att hyra utrustning på plats om man saknar.

Allt fiske måste förbokas, ring Martin 0707-928 258 eller Åsa 0707-912 372 eller läs mer på www.sunnedamm.se.

Paddla kanot i Hjörnered

Paddla kanot i Lagan & Hjörnered

Lagaleden sträcker sig 150 km från sjön Bolmen i Småland ut till havet i Laholmsbukten. Du väljer själv hur lång sträcka du vill paddla. Oavsett vilken sträcka du väljer, väntar en fantastisk naturupplevelse. När du stilla och tyst glider fram på Lagan väntar en omväxlande natur och möjligheten att få se många vilda djur och ett rikt fågelliv.

Ett omtyckt område att paddla i är Hjörneredssjöarna. Direkt på plats i Hjörnered kan du hyra kanot för paddling i Hjörneredssjöarna och Lagan mellan kraftstationerna i Knäred och Skogaby. Det är ett lugnt vatten och det finns massor med öar, att göra strandhugg på. Det finns drygt 50 kanoter med flytvästar och paddlar för uthyrning, varav flera är familjekanoter med plats för 4 personer. Det finns nu möjlighet att betala med Swish. Förbokning av kanoter rekommenderas - se Härliga Hjörnered/Friluftsfrämjandet.

I Knäred är Flammabadets Camping kanotförmedlare för Härliga Hjörnered. Det betyder att man kan boka och beställa kanoter som sedan körs upp till campingen (mot en avgift) och man kan paddla från campingen nedströms till Hjörnered.

Knäredsdagen

Knäredsdagen

Första lördagen i juli firar vi freden i Knäred 1613. Då vänder vi ut och in och upp och ner på hela Knäred. Välkommen till årets folkfest - Knäredsdagen.

Då blir det olika aktiviteter och arrangemang runt om i byn. Det brukar vara knallar med diverse försäljning, bl a matdelikatesser, underhållning av olika slag, fordonsutställning och hantverksmässa.

Följ oss här på hemsidan och Facebook för årets aktuella program.


Cykelspåret

Cykelspåret

Leden Cykelspåret går från Helsingborg via Båstad, Laholm, Knäred och Simlångsdalen. Sedan fortsätter den norrut genom inlandet till Norra Bohuslän via Göteborg.

Ca 15 km av Cykelspåret går genom Knäreds socken. Från väster går leden via Ysby och Hjörneredssjöarna, över Timmershult och ner till centrala Knäred. Vidare genom Knäred norrut till Mästocka.

På Cykelspåret cyklar du genom inlandets skogar förbi sjöar och vattendrag.

Lekplatser i Knäred

Lekplatser

Även för de mindre finns det aktiviteter i Knäred. Kommunen har två lekplatser där barnen kan ha det kul.

Under senare år har en uppfräschning av lekplatserna gjorts med nya lekredskap, gungor och sittmöbler.

Knäreds lekplatser finns på:
Rönnbärsvägen
Skansen 7

Saknas någon information, eller är det något som inte stämmer i våra uppgifter?
Kontakta webbansvarig via e-post jesper.brantberg@knared.nu så uppdaterar vi snarast!

Knäred - Omfamnad av naturen

Knäred
Välkommen till Knäred i Laholms Kommun, Hallands län. (Visa på karta)

Om webbplatsen
Denna hemsida drivs av Knäreds
Samhällsförening - Turism & Näringsliv.

Se oss från ovan

Följ oss på:

"Cookie information".">