bootstrap table

Om Knäreds Samhällsförening 

Knäreds Samhällsförening är en ideell förening som är till för alla boende och företag i hela Knäred. Knäreds Samhällsförening bevakar Knäreds intressen gentemot myndigheter och andra.

Knäreds Samhällsförening

Här berättar vi lite kort om Knäred, om Samhällsföreningen och om vår hemsida.

Knäred

Om Knäred

Historia
Knäred är en ort belägen invid Lagan i Laholms Kommun, Halland. Orten har anor långt tillbaka. Kyrka har funnits sedan Medeltiden, dagens kyrka byggdes 1854. Mest känt är Knäred för "Freden i Knäred" som slöts här år 1613 mellan Sverige och Danmark efter Kalmarkriget. I början av 1900-talet byggdes vattenkraften ut i Lagan med verken Övre och Nedre Knäred, uppströms Bassalt och Majenfors samt nedströms Skogaby och Karsefors.


Knäred idag
Knäred är idag en liten välmående ort med ca 1100 invånare. Orten är naturskönt belägen på båda sidor av Lagan, med huvuddelen av småhusbebyggelsen på den norra sidan. Det finns ett rikt näringsliv med ett par större företag samt en mängd mindre verksamheter. Här finns även en väl utbyggd samhällsservice med bland annat skolor, vårdcentral och folktandvård.

Om Knäreds Samhällsförening

Knäreds Samhällsförening är en ideell förening som är till för alla boende och företag i hela Knäred. Knäreds Samhällsförening bevakar Knäreds intressen gentemot myndigheter och andra.

 

Vi är med och samordnar årligen olika arrangemang, till exempel:

 - Städdag och röjning vid dammarna
 - Valborgsmässofirande vid bron
 - Knäredsdagen vid torget i juli
 - Julbasar vid Smedjebacken

 

Tillsammans med kommunen arrangerar vi företagsträffar. Föreningen är huvudman för Vaktrundan som gör att vi har det lugnare på nätterna.

 

Som medlem har du möjlighet att komma med egna idéer och påverka skeendet i Knäred. Var med och påverka Ditt Knäred - Bli medlem i Knäreds Samhällsförening - Läs mer i vår pdf-broschyr - se sidan Broschyrer.


För mer information, följ Knäreds Samhällsförening på Facebook. På Instagram hittar du en mängd bilder från Knäred med omnejd (#knaredsfoto).


Kontakta Samhällsföreningen: styrelsen@knared.nu


Knäreds Samhällsförening
Knäreds Samhällsförening

Om vår hemsida

Vår hemsida, där du är just nu, har vi skapat för att på ett bra sätt kunna informera så väl boende som turister om Knäred och allt som finns att se och göra här. Vår förhoppning är att den ska få fler att upptäcka Knäred och vår underbara natur. Har du några synpunkter på hemsidan, kanske har du upptäckt någon information som inte är helt korrekt, eller kanske vill du lägga till någon information? Då är du välkommen att kontakta webbansvarig.


Webbansvarig: Jesper Brantberg
jesper.brantberg@knared.nu


Sidan produceras av Brantbergs Webpublicering.

Knäred - Omfamnad av naturen

Knäred
Välkommen till Knäred i Laholms Kommun, Hallands län. (Visa på karta)

Om webbplatsen
Denna hemsida drivs av Knäreds
Samhällsförening - Turism & Näringsliv.

Se oss från ovan

Följ oss på:

"Cookie information".">