Om Knäreds Samhällsförening 

Knäreds Samhällsförening arbetar för en utveckling av samhället Knäred med omnejd, med hänsyn till miljö, natur och kommande generationer. Detta sker i samarbete med lokala föreningar, företag och enskilda i Knäred.

Knäreds Samhällsförening

Här berättar vi lite kort om Knäred, om Samhällsföreningen och om vår hemsida.

Knäred

Om Knäred

Historia
Knäred är en ort belägen invid Lagan i Laholms Kommun, Halland. Orten har anor långt tillbaka. Kyrka har funnits sedan Medeltiden, dagens kyrka byggdes 1854. Mest känt är Knäred för "Freden i Knäred" som slöts här år 1613 mellan Sverige och Danmark efter Kalmarkriget. I början av 1900-talet byggdes vattenkraften ut i Lagan med verken Övre och Nedre Knäred, uppströms Bassalt och Majenfors samt nedströms Skogaby och Karsefors.


Knäred idag
Knäred är idag en liten välmående ort med ca 1100 invånare. Orten är naturskönt belägen på båda sidor av Lagan, med huvuddelen av småhusbebyggelsen på den norra sidan. Det finns ett rikt näringsliv med ett par större företag samt en mängd mindre verksamheter. Här finns även en väl utbyggd samhällsservice med bland annat skolor, vårdcentral och folktandvård.

Om Knäreds Samhällsförening

Knäreds Samhällsförening arbetar för en utveckling av samhället Knäred med omnejd, med hänsyn till miljö, natur och kommande generationer. Detta sker i samarbete med lokala föreningar, företag och enskilda i Knäred. 

Föreningen är politiskt och religiöst obunden, står upp för demokratin, allas lika värde och grundläggande mänskliga rättigheter i enlighet med internationella konventioner. 

 

Exempel på vad föreningen utför eller medverkar till:

 - Valborgsmässofirande vid Mötesplats Kvarnen.
- Knäredsdagen första lördagen i juli varje år.
- Julmarknad första advent varje år.
- Underhåll av Krokåslingan och mycket i anslutning till denna... 

...för att nämna några saker!

 

Som medlem i Knäreds Samhällsförening stöttar du vårt arbete i utvecklingen av vårt samhälle på olika sätt.  Du har även som medlem möjlighet att föra fram egna idéer och påverka utvecklingen av Knäred.  - Läs mer i vår pdf-broschyr - se sidan Broschyrer.


För mer information, följ Knäreds Samhällsförening på Facebook. På Instagram hittar du en mängd bilder från Knäred med omnejd (#knaredsfoto).


Kontakta Samhällsföreningen: styrelsen@knared.nu


Knäreds Samhällsförening
Knäreds Samhällsförening

Om vår hemsida

Vår hemsida, där du är just nu, har vi skapat för att på ett bra sätt kunna informera så väl boende som turister om Knäred och allt som finns att se och göra här. Vår förhoppning är att den ska få fler att upptäcka Knäred och vår underbara natur. Har du några synpunkter på hemsidan, kanske har du upptäckt någon information som inte är helt korrekt, eller kanske vill du lägga till någon information? Då är du välkommen att kontakta webbansvarig.


Webbansvarig: Mikaela Jakobsson
mikaela@vestergardsgrafiska.se


Sidan administreras av Vestergårds grafiska

Se mängder av bilder från Knäred på Instagram #knaredsfoto

Knäred - Omfamnad av naturen

Knäred
Välkommen till Knäred i Laholms Kommun, Hallands län. (Visa på karta)

Om webbplatsen
Denna hemsida drivs av Knäreds
Samhällsförening - Turism & Näringsliv.

Se oss från ovan

Följ oss på: